Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно полиуретановите тампони

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
    Абе не се набутвай. Като се разбият оригиналните ти носачи, тогава сменай с полиуретан. А да не си мислиш, че полиуретана не скърца?
    Ами нали това казват повечето колеги, не не издържам на това скърцане ужасно е и е адски злепоставящо марката , мен ме е срам да повозя някой на колата скърца като , че ли е някакъв трабант, ако има шанс да се оправи скърцането с полиуретанови тампони то тогава съм склонен да инвестирам.
    Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

Полиоретана може да се разкърца само на стабилизиращата щанга.Там тампона опира директно на щангата и гони бързо греста.Няма как да се сложи вътрешна втулка на тампоните като при носачите.Е за тези тампони гресьорката ще е идеално решение.

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
        Полиоретана може да се разкърца само на стабилизиращата щанга.Там тампона опира директно на щангата и гони бързо греста.Няма как да се сложи вътрешна втулка на тампоните като при носачите.Е за тези тампони гресьорката ще е идеално решение.
        Абнсолютно подкрепям при мен стана точно така, само на стабилизиращата се разскърца, но и за това си има решение
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Ферариста на неговата страница е описал с каква грес да се мажат полиуретана ! Аз следвах интрукцията и след нанасяне на морската грес тампоните спинкат !
          За 8000км нямат износване !
          Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
          159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
          NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

5 месеца съм с полиуретанови тампони от Ферарист, и съм мн доволен засега, евала на пича!
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
              Абе то и за скърцането има решение, използвано до средата на миналия век - монтиране на гресьорки, ама иска и допълнителна доработка на тампона - канали. Това е в сферата на мечтите разбира се. Иначе полиуретана би трябвало на определени километри (мисля 20к бяха) да се завърта, за равномерно износване и тогава да се смазва отново с грес. Също така различните видове полиуретан имат и различна твърдост, така че и от нея зависи степента на износване.
              Принципно по дифолт алфите си скърцат, така, че "не скърцането" е по-скоро някакво тяхно епизодично състояние и си е просто един голям реверанс към собственика й.
              Добре колеги, тогава препоръчайте марка (продавач) на полиуретанови тампони за да знам че поне следващите 10К км няма да имам сериозни проблеми със скърцането (чукането)...
              2,4JTD SW `00

Comment

ферариста е твоя човек,погледни в "продава" ,има цени,инфо и всичко по монтажа
                156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от zoky Покажи съобщение
                  Добре колеги, тогава препоръчайте марка (продавач) на полиуретанови тампони за да знам че поне следващите 10К км няма да имам сериозни проблеми със скърцането (чукането)...
                  Обади се на Ники-/Ферарист/ както ти казаха колегите.И аз съм с полиеретан и нямам ядове.Най-накрая някакво трайно решение с тия тампони,фтулки и т.н.
                  sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

колко струва пълна подмяна на тези тампони
                    ферариста ли може да каже само?

Comment

Хем гледам в такива теми да не се обаждам.....
                      http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=837
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                        Хем гледам в такива теми да не се обаждам.....
                        http://clubalfaromeo.com/forum/showp...&postcount=837
                        Добре, имаш ли впечатления през какъв пробег км. трябва да се свалят носачите, за да се гресират тампоните, за да не скърцат. За тропането не говорим.
                        П.С. 8-10 к км. или 5 месеца е ясно, че ще издържат, ма толко ше изкарат и най-смотаните носачи, примерно фиорела, скрап, фрап и разни от тоя сорт.
                        Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 21:14.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                          5 месеца съм с полиуретанови тампони от Ферарист, и съм мн доволен засега, евала на пича!
                          И аз съм на печката точно с тези - изринах всичко отзад и отпред (при тези цени изобщо не се и замислих), ама е твърде рано да имам каквито и да е впечатления от тях, че трябва да се понавъртятя 20-30к.
                          Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                          Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                          Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                          Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            Добре, имаш ли впечатления през какъв пробег км. трябва да се свалят носачите, за да се гресират тампоните, за да не скърцат
                            Имам впечатления, но те не са категорични, щото понякога тампони монтирани по идентичен начин, може да заскърцат в различен пероид от време, някой могат изобщо да не заскърцат, други много рано.....това са не само впечатления който съм изградил лично, а такива който изчетох по различните западни форуми, касаещи не марката коли на който се слага полиуретан, а начина по който се слага......щото полиуретана е един и същ - боята му е различна......е може би някой е по твърд, някой е по мек, но това са само 5 шор-ски единици......
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                            X